Hieronta

Hieronta on manuaalisesti tehtävää kehon pehmytkudoksiin kohdistuvaa käsittelyä, jolla pyritään lievittämään lihaskireyttä ja lisäämään käsiteltävän kudoksen aineenvaihduntaa. Hieronnasta voi olla apua muun muassa jännityksestä aiheutuviin kipuihin, pintaverenkierron vilkastuttamiseen sekä rentoutumiseen.

Hierontapalvelumme:

Klassinen hieronta on käsin tehtävää kehon pehmytkudoksiin kohdistuvaa käsittelyä, johon kuuluu viisi perusotetta: sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputus

Urheiluhieronta korjaa urheilusta tai kuntoliikunnasta aiheutuneita rasitusvammoja sekä tukee kilpailukauden ja palautumisjakson lihashuoltoa. Hoito mukautetaan harjoitusohjelman mukaisesti ja hieronnat suunnitellaan osaksi valmennuskokonaisuutta.

Intialaisessa päähieronnassa hierotaan yläselkää, hartioita, niska, pää ja kasvoja. Hoito suoritetaan lempein ja kevein, mutta kuitenkin napakoin ottein. Pää hierotaan vaihdellen rauhoittavia ja reippaita otteita. Hieronta toteutetaan tuolilla istuen ja asiakkaalla on vaatteet päällä koko hoidon ajan. Intialainen päähieronta on käsittelynä todella rentouttava ja osa asiakkaista jopa nukahtaa hoidon aikana.

Kuumakivihieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jota on käytetty on osana itämaista lääketiedettä mm. Intiassa, Tiibetissä, sekä Havaijilla.

Kiviä on käytetty mm. puhdistushoidoissa, erilaisten kiputilojen hoidossa ja hermostollisten ongelmien hoidossa.

Miellyttävän lämpöiset kivet liukuvat pehmeästi keholla luovuttaen lämpöään syvälle lihaksiin, rentouttaen lihaksia. Kuumakivihieronnassa kehon energiakeskuksiin (selälle, vatsalle, kämmeniin ja jalkapohjin) asetellaan lämpimät kivet. Myös hieronta tehdään lämpimillä kivillä.

Mitä hermoratahieronta on?

Hermoratahieronta on kehon kokonaisvaltaista hoitoa päästä varpaisiin. Kokonaisvaltainen hermoratahieronta on kehon ääreishermoston tehokuntoutusta. Hermoratahieronta elvyttää, puhdistaa ja kuntouttaa kehoa.

Mihin hoito perustuu?

Hermoratahieronta perustuu ikivanhaan kiinalaiseen lääketieteeseen.
Hoito perustuu fysiologiaan. Tarkoituksena on saada kehon oma puolustusmekanismi toimimaan ja sitä kautta sairauden aiheuttamat oireet helpottumaan.

Mitä hoidossa tehdään?

Yksi kerta kestää 1,5 -2h. Hoito tehdään peukaloilla ja sormenpäillä painellen ja pyörittäen vaatteiden päältä, joten asiakkaalla voi olla ohut vaatetus. Koko keho hoidetaan päästä varpaisiin.

Kuinka usein hoidossa tulisi käydä?

Hermoratahieronta sopii yksittäisenä hoitona rentoutumiseen. Kroonisiin vaivoihin suositellaan useamman hoitokerran sarjaa, 5-10 kertaa viikon välein. Sen jälkeen hoitoa jatketaan asiakkaan tarpeen mukaan 2-6 viikon välein.

Kenelle hermoratahieronta sopii?

Hermoratahieronta sopii kaikenikäisille.  Esteenä hieronnalle on äskettäin tehty leikkaus. Leikkauksen jälkeen pidettävä kahden kuukauden tauko. Hoito ei sovellu myöskään raskaana oleville.

Miksi hermoratahierontaa?

Hoito rentouttaa, edistää ja lisää aineenvaihduntaa, elvyttää elimistön toimintaa, parantaa verenkiertoa, tasapainottaa mieltä ja kehoa, keho on puolustuskykyisempi.

Hierontahinnasto

Vastaanottokäynnin hinta yksityisasiakkaalle.

30 min52,00 €
45 min62,00 €
60 min72,00 €
90 min100,00 €
Kotikäyntilisä*15,00 €
Toimistomaksu15,00-18,00 €

Keskustan kaupunkialueella kotikäyntilisä 15 € ja yli 8km matkoilla 25 €. Kotikäyntien varaukset toimistolta puh. 013 224 087.

Intialainen päähieronta 30 min51,00 €
Kuumakivihieronta 60 min81,00 €
Kuumakivihieronta 90 min101,00 €