Fysioterapia ja fysikaaliset hoidot

Fysioterapia on toimintakyvyn kehittämistä fysioterapeuttisen ohjauksen ja neuvonnan, terapeuttisten harjoitteiden sekä manuaalisen terapian keinoin. Hoitojen tukena voidaan käyttää myös fysikaalisia hoitoja esimerkiksi kivun lievitykseen. Fysioterapiaan voi tulla lähetteellä tai ilman. Teemme myös kotikäyntejä.

Fysioterapeuttimme tekevät myös:

Lihaskalvot eli fasciat ympäröivät lihaksia ja muita pehmytkudoksia yhdistäen kehonosat toisiinsa antaen keholle muodon ja ryhdin. Lihaskalvojen jännitykset aiheuttavat virheellistä kuormitusta ja hidastavat aineenvaihduntaa. Faskiakäsittelyn avulla voidaan auttaa monissa kroonisissa vaivoissa, lievittää jatkuvia särkyjä sekä edistää sidekudosten paranemista. Fasciakäsittelyllä voidaan hoitaa lihasten jännitystiloja sekä jänne- ja nivelsidevaivoja. Fasciatekniikoita voidaan käyttää myös vammojen tai leikkausten jälkeen, esimerkiksi arpikudoksen hoitoon.

Kinesioteippauksella voidaan auttaa tuki- ja liikuntaelin, neurologisiin tai asentoa korjaaviin ongelmiin sekä kivun lievitykseen. Lisäksi kinesioteippaus parantaa verenkiertoa ja vilkastuttaa imunestevirtausta.

Yli puolella suomalaisista on ajoittain purentaelimistön toiminnallisia ongelmia. Toimintahäiriöt voivat ilmetä erilaisina kiputiloina kasvojen, suun, pään, korvien ja niska-hartiaseudun alueilla. Toiminnalliset ongelmat voivat ilmetä myös esimerkiksi leukojen lonksumisena tai väsymisenä, hampaiden kulumisena, korvien soimisena, kurkun kiristyksenä tai palan tunteena kurkussa. Purentaelintoimintahäiriöiden fysioterapia suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan ongelmien, vaivojen ja tutkimisen perusteella. Terapia sisältää mm. terapeuttista harjoittelua sekä manuaalisia lihas- ja nivelkäsittelyjä.

Lantionpohjan lihasten harjoittaminen on tehokas tapa vähentää virtsan karkailua tai estää se kokonaan niin miehillä kuin naisilla. Jos olet synnyttänyt tai olet raskaana, lantiopohjan lihasten harjoittelu on hyväksi. Käytössämme on biopalautelaite, jonka avulla voidaan mitata lantiopohjan lihasten aktivaatiota. Tämä on hyvä tuki harjoittelun aikana, sillä asiakas näkee konkreettisesti lantiopohjan toiminnan. Testauksen lisäksi ohjataan harjoitteita, jotka tukevat lantiopohjan lihasten lisäksi keskivartaloa ja joita asiakas voi itsenäisesti tehdä. Biopalautelaitteen käyttöä varten asiakas tarvitsee henkilökohtaisen anturin, joka veloitetaan erikseen. Anturia voi käyttää myös kotiharjoittelun apuvälineenä ilman erillisiä laitteita. Lantiopohjan testaukseen/kuntoutukseen voit tulla lähetteellä tai ilman.

Apua raskauden aikana ja sen jälkeiseen palautumiseen.

Äitiysfysioterapia on kokonaisvaltaista ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa fysioterapiaa. Fysioterapian tavoitteena on edistää yksilöllisesti raskaana olevien ja synnyttäneiden terveyttä ja hyvinvointia. Äitiysfysioterapiassa ohjaus, neuvonta ja kuntoutus pohjautuu tutkittuun tietoon.

Milloin äitiysfysioterapiaan?

Äitiysfysioterapiaan voi tulla jo raskauden aikana tai raskautta suunnitellessa. Tuki-ja liikuntaelimistön kivut voivat häiritä arkea tai haluat tietää kuinka valmistautua synnytykseen. Fysioterapeutilta saat vinkkejä rentoutumiseen mikä helpottaa tulevaa synnytystä. Ennaltaehkäisy ja kivun hoito on olennainen osa fysioterapian tavoitteista.

Äitiysfysioterapiassa saat tukea synnytyksestä palautumiseen. Raskaus ja synnytys muuttaa kehon tasapainoa ja venyttää sidekudoksia sekä keskivartalon lihaksia. Fysioterapeuttinen tutkiminen olisi hyvä tehdä synnytyksen jälkeen, sillä mahdollinen vatsalihasten erkauma tai lantionpohjan toimintahäiriöiden tarkistuttaminen ovat tärkeitä turvallisen liikunnan aloittamisen kannalta. Fysioterapiassa ohjataan kuinka kehon hallinta paranee ja millaisilla harjoitteilla olisi hyvä aloittaa vauva-arjen keskellä.

Tutkimisen ja harjoittelun tukena käytössämme on lantionpohjan lihasten biopalautemittauslaite. Se auttaa myös sinua näkemään miten lantionpohja aktivoituu.

Työfysioterapeuttien asiantuntemukseen kuuluvat fyysinen kuormittuminen työssä, kuormittumisen arviointi sekä työn ja työympäristön kehittäminen ergonomiatietoa soveltaen. Työ painottuu terveyden edistämiseen ja työhön liittyvien sairauksien ennalta ehkäisyyn.

Työfysioterapeuttien keskeisiä toimintamuotoja ovat:

  • työn fyysisen kuormittavuuden ja sen terveydellisen merkityksen arviointi
  • uusien työskentelytilojen ja -välineiden suunnitteluun osallistuminen
  • fyysisen työn ja työympäristön kehittämiseen osallistuminen
  • työntekijöiden työ- ja toimintakyvyn edistäminen heidän omassa työympäristössään opastamalla valitsemaan sopivia työasentoja, -tapoja ja -liikkeitä sekä ohjaamalla sujuvaan työskentelyyn
  • työterveyshuollon moniammatillisiin kuntoutusprosesseihin osallistuminen mm. kuntoutustarpeen selvittäminen, kuntoutukseen ohjaus ja seuranta

Yhdessä asiakkaan ja tarvittaessa työnantajan edustajan kanssa kartoitetaan asiakkaan fyysiseen työ- ja toimintakykyyn liittyviä asioita sekä etsitään niihin ratkaisuja. Työfysioterapeutit antavat ohjausta tuki- ja liikuntaelinten ongelmissa sekä liikunnan vaikutuksista erilaisten sairauksien hoidossa ja ehkäisyssä.

Fysioterapiahinnasto

Vastaanottokäynnin hinta yksityisasiakkaalle.

20 min37,00 €
30 min52,00 €
45 min62,00 €
60 min72,00 €
90 min100,00 €
Kotikäyntilisä*15,00 €
Toimistomaksu15,00-18,00 €

Keskustan kaupunkialueella kotikäyntilisä 15 € ja yli 8km matkoilla 25 €. Kotikäyntien varaukset toimistolta puh. 013 224 087.